Ernærings- og sundhedsanprisninger



Lovgivning og dokumentation 

Det er muligt at fortælle forbrugerne om alt det gode, en fødevare kan ud over at smage godt. For at kunne anvende ernærings- og sundhedsanprisninger skal de bl.a. være videnskabeligt beviste. Nogle anprisninger er allerede tilladte og findes på en positivliste med anvendelsesbetingelser; andre skal man søge om.

På kurset gennemgår vi, hvilke regler der gælder, og hvordan man beviser, at noget er sundt:

  • hvilke former for anprisninger findes der?
  • mærker og anprisninger: hvad er betingelserne for at anvende dem?
  • hvordan søger man om at få en sundhedsanprisning godkendt?
  • hvad vil det sige, at noget er videnskabeligt bevist?
  • hvad må man skrive på sin hjemmeside, hvis man ikke har en godkendt sundhedsanprisning?

På kurset får du en mappe med relevante lovtekster og vejledninger.

Målgruppe
Kurset henvender sig til marketingmedarbejdere, produktudviklere, kvalitetsmedarbejdere og forskere i fødevarebranchen inkl. kosttilskud. Kurset forudsætter, at du på forhånd har læst den gældende forordning om ernærings- og sundhedsanprisninger.

Efter kurset kan du

  • afgøre, om dine produkter er egnede til at bære bestemte ernæringsanprisninger eller mærker
  • afgøre, om dine produkter opfylder betingelserne for at benytte en af de godkendte sundhedsanprisninger
  • skaffe dig overblik over, hvad der kræves for at få en ønsket sundhedsanprisning
  • iværksætte en søgning efter videnskabelige data
  • vurdere, om en ønsket sundhedsanprisning vil kunne opfattes som en lægemiddelanprisning

Kursusleder
Helle Buchardt Boyd, seniortoksikolog, cand.brom. Specialist i fødevaretoksikologi og fødevarelovgivning.

Form
Kurset er en blanding af teori og opgaver, der løses i grupper. Bemærk, at dele af undervisningsmaterialet kan være på engelsk.

Dato og sted
Holdes på forespørgsel eller som firmatilpasset kursus.

Nærmere oplysninger
Vibeke Salmon 
Tlf.: 4516 9144
ves@dhigroup.com


Vil du vide mere?

Vibeke Salmon

ves@dhigroup.com