NanoPack - projekt om antimikrobiel fødevareemballage

06 Apr 2017  


For at forbedre fødevaresikkerhed og mindske madspild har EU bevilget 7,7 mio. euro til projektet NanoPack til at udvikle antimikrobiel emballage baseret på nanoteknologi. Formålet er at skabe antimikrobielle emballager til letfordærvelige fødevare og finde løsninger, der kan forlænge fødevarernes holdbarhed ved hjælp af nye antimikrobielle overflader.

DHI er en af de 18 internationale partnere i NanoPack konsortiet, som koordineres af Technion - Israel Institute of Technology. NanoPack finansieres som en del af EU's forsknings- og innovationsprogram HORIZON 2020.

Vi skal stå i spidsen for arbejdet med at sikkerhedsvurdere de humane og miljømæssig aspekter ved brugen af nanoteknologi, inkl. sikkerheden af det endelige produkt.

Læs mere om projektet i NanoPacks pressemeddelelse.

Vil du vide mere?

Margrethe Winther-Nielsen

mwn@dhigroup.com