DHI-tyrkisk samarbejde om registrering i Tyrkiet

29 Jun 2018  


Vi har indgået et samarbejde med det tyrkiske firma REACH Global Services om at hjælpe virksomheder med at opfylde de tyrkiske krav til kemikalieregistrering.

REACH Global Services (RGS) er et konsulentfirma med kontor i Istanbul. De har repræsenteret mere end 200 internationale og lokale virksomheder, blandt andet med at anmelde flere tusind stoffer under den tyrkiske kemikalielovgivning. Formålet med samarbejdet med RGS er at hjælpe virksomheder med at overholde den tyrkiske kemikalielovgivning, herunder også kosmetik og biocider.

Krav i den tyrkiske KKDIK-lovgivning
Inden for rammerne af det europæisk-tyrkiske toldsamarbejde, er Tyrkiet i fuld gang med at tilpasse sin lovgivning til EU gældende ret. Den tyrkiske kemikalielovgivning, der forkortes KKDIK, blev offentliggjort i juni 2017 og trådte i kraft i december 2017. 

KKDIK-lovgivningen er i det store og hele identisk med REACH.  I øjeblikket er man i gang med at præ-registrere kemikalier. Registreringer skal foretages af en virksomheds lokale datterselskab eller importør eller ved at udpege en only representative (OR), der er hjemmehørende i Tyrkiet. Det er desuden et krav, at kemikaliesikkerhedsrapporter skal udarbejdes af en certificeret tyrkisk ekspert.

Vil du vide mere?

Hülya G. Fuhrman

hgf@dhigroup.com