Plantebeskyttelsesmidler omfattet af kriterier for hormonforstyrrende stoffer

07 Jan 2019  


Med effekt fra den 10. november 2018 gælder nye kriterier for vurdering, når man ansøger om at forny godkendelse af aktivstoffer i plantebeskyttelsesmidler. Det sker som følge af EU-Kommissionens Gennemførelsesforordning (EU) 2018/1659 om kriterier til bestemmelse af hormonforstyrrende egenskaber.

Der er især mange udfordringer ved at identificere mulige hormonforstyrrende stoffer i forbindelse med dokumentation af effekter på thyreoidea (skjoldbruskkirtlen).

DHI’s toksikologer kan hjælpe med at frembringe den fornødne dokumentationen – lige fra at indsamle og vurdere data til at sammenstykke relevant information, der viser, om kriterierne vedrørende hormonforstyrrende effekter er opfyldt.

Få flere oplysninger hos:

Thit Aarøe Mørck
tam@dhigroup.com