Fødevaresikkerhed


Fødevaresikkerhed er vigtig ikke blot for forbrugerne, men også for producenterne for at sikre fødevarer af høj kvalitet, forbrugertilfredshed og overholdelse af lovgivningen. Produkter, der må tilbagekaldes, koster både tid og penge. Blot et enkelt tilfælde kan nedbryde den forbrugertillid, som det har taget virksomheden år at opbygge. Flere og flere virksomheder er klar over, at sikkerhedsvurderinger skal indgå allerede tidligt i produktudviklingen.

DHI er godkendt af Fødevarestyrelsen som rådgiver på fødevareområdet, og vi rådgiver produktudviklere, forskere, virksomheder og myndigheder om sundhed, sikkerhed og bæredygtighed fra jord til bord.

Fra toksikologi til lovgivning 
Vi kender lovgivningen, og vi kan vurdere sikkerheden ved at anvende nye råvarer, tekniske hjælpestoffer, tilsætningsstoffer samt materialer til fødevarer. En anden af vores spidskompetencer er at fastsætte grænseværdier i forbindelse med HACCP og ISO 22000. Vi udfører toksikologiske datasøgninger i forbindelse med mange opgaver, men datasøgninger kan også bestilles som en selvstændig ydelse.

Vi kan rådgive dig om:

  • Allergener 
  • Ernærings- og sundhedsanprisninger (functional foods) 
  • Foderstoffer og fodertilsætningsstoffer 
  • Forureninger 
  • Kosttilskud 
  • Fødevarekontaktmaterialer

Derudover tilbyder vi at lave dossiers for godkendelse af bl.a.

  • Fødevaretilsætningsstoffer 
  • Foderstoffer og fodertilsætningsstoffer 
  • Novel foods

Hvis uheldet har været ude
Ved nyopdagede forureninger eller ved sager om tilbagetrækning eller erstatning kan vi hjælpe med kildeopsporing samt med at fastlægge grænseværdier og vurdere den aktuelle risiko for forbrugeren.