ECHA vil tjekke sikkerhedsdatablade

ECHA har annonceret, at man vil tjekke, at indholdet i sikkerhedsdatablade overholder de gældende regler. Det sker i forbindelse med et EU-håndhævelsesprojekt i 2023.

Sikkerhedsdatablades indhold og format fremgår af de reviderede krav i bilag II til REACH, der trådte i kraft den 1. januar 2021. I forbindelse med ECHA’s håndhævelsesprojektet vil der blive foretaget kontroltjek af sikkerhedsdatablade (SDS’er) i løbet af 2023 for at sikre, at de overholder kravene.

Mange SDS'er overholder ikke kravene
Tidligere håndhævelsesprojekter og -aktiviteter viser, at utilstrækkeligt indhold og manglende overholdelse af kravene til SDS’er er et langvarigt problem. Ved det seneste håndhævelsesprojekt i 2013, var det over 50 % af sikkerhedsdatabladene, der ikke levede op til oplysningskravene.

Med næsten 1,5 år til håndhævelsesprojektet skal gennemføres, giver det virksomheder mulighed for at planlægge opdateringer af sikkerhedsdatablade i god tid og være med til at sørge for sikker kommunikation af deres produkter i forsyningskæden.

Du kan læse mere om de vigtigste ændringer i REACH bilag II i en tidligere nyhed om sikkerhedsdatablades indhold og format ændres

Hvis du vil vide mere om kravene til sikkerhedsdatablad, kontakt:

Helle M. Andersen 
hma@remove-this.dhigroup.remove-this.com
Tel +45 4516 9023