Genanvendt PET-plast godkendt til brug i FKM

EFSA har godkendt en proces for at genanvende flager af PET-plast i fødevarekontaktmaterialer.

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har godkendt en genanvendelsesproces for flager af poly(ethylen terephthalat) (PET) til brug i fødevarekontaktmaterialer (FKM).

PET-flagerne stammer fra materialer og artikler, der er indsamlet efter brug fra husholdninger. De er fremstillet af materiale i overensstemmelse med EU’s lovgivning for FKM og indeholder ikke mere end 5 % PET-plast fra non-food artikler. PET-flagerne er blevet vurderet og godkendt til ikke at udgøre en risiko for mennesker, når de anvendes til kontakt med fødevarer, der påfyldes kolde eller varme og langtidsopbevares ved stuetemperatur. De kan dog ikke anvendes til fødevarer, der skal opvarmes i mikrobølgeovn eller almindelig ovn.

Den godkendte genanvendelsesproces er baseret på en EREMA Multi-Purpose Reactor (MPR) teknologi og blev indgivet af det italienske firma Alimpet S.r.L.

I EU skal alle genanvendelsesprocesser vurderes og godkendes, før genanvendte plastikmaterialer eller -artikler kan benyttes til fødevarekontakt.

Helle Buchardt Boyd
hbb@remove-this.dhigroup.remove-this.com
Tel +45 4516 9097