Titandioxid klassificeret som kræftfremkaldende

Der er en harmoniseret klassificering på vej for titandioxid. Det betyder, at titandioxid på pulverform skal klassificeres som kræftfremkaldende i kategori 2.

Klassificeringen som kræftfremkaldende i kategori 2 gælder for titandioxid på pulverform, som indeholder 1 % eller mere af partikler med en aerodynamisk diameter på 10 μm. Klassificeringen er besluttet af Europa-Kommission og vil blive offentliggjort i den 14. tilpasning til CLP-lovgivningen.

Flydende og faste blandinger, der indeholder titandioxid, skal fremover have nye faremærkninger:

  • Fareetiketten til flydende blandinger med et indhold på 1 % eller mere af titandioxidpartikler med en aerodynamisk diameter på 10 μm eller derunder skal være forsynet med følgende påskrift: EUH211: "Advarsel! Der kan danne sig farlige respirable dråber, når der sprayes. Undgå indånding af spray eller tåge."
  • Fareetiketten til faste blandinger med et indhold på 1 % eller mere af titandioxidpartikler skal være forsynet med følgende påskrift: EUH212: "Advarsel! Der kan danne sig farligt respirabelt støv ved anvendelsen. Undgå indånding af støv."

Se Kommissionens vedtagelse og bilag til tilpasning til lovgivningen her.

Vil du vide mere om brugen af titandioxid, kontakt:

Helle M. Andersen 
hma@remove-this.dhigroup.remove-this.com
Tel +45 4516 9023