Spisning af beriget brød under graviditeten kan fremme spædbørnsallergi

I flere lande tilsættes der B1-vitamin til mel, blandt andet i Australien. Australske forskere kæder nu et højt indtag af B1-vitamin fra fx brød sammen med en stigning i fødevareallergi og eksem hos spædbørn.

B1-vitamin er også kendt som thiamin og findes foruden i mel også i linser, ærter, bønner og andre bælgfrugter. Mangel på B1-vitamin kan føre til potentielt dødelige mangelsygdomme. 

De australske forskere har indhentet data fra 639 gravide kvinder i den sene periode af deres svangerskab og undersøgt forskellige fødevaregrupper, fødevarer og næringsstoffer. 

Resultatet af undersøgelsen Higher maternal bread and thiamine intakes are associated with increased infant allergic disease viste, at der var større sandsynlighed for, at spædbørn blev diagnosticeret med fødevareallergi eller eksem, hvis deres mødre havde spist meget hvidt brød eller bælgfrugter under graviditeten.

Få mere at vide om berigelse af fødevarer hos:

Helle Buchardt Boyd     
hbb@remove-this.dhigroup.remove-this.com  
Tel +45 4516 9097