Ny og forbedret OECD QSAR Toolbox

I den nye version 4.7 har OECD’s QSAR Toolbox fået en omfattende opdatering. En af vores QSAR-specialister giver dig her et overblik over de vigtigste funktioner.

I version 4.7 introduceres en række væsentligste forbedringer, hvor følgende kan fremhæves:

Nye og opdaterede databaser og fortegnelser: Der introduceres en ny database, EASIS-databasen, som indeholder data om hundredvis af kemikalier relateret til hormonforstyrrende effekter. Derudover er eksisterende databaser og fortegnelser blevet opdateret med flere emneord og datapunkter for at gøre dem mere anvendelige.

Forbedringer af profiler: Profiler spiller en vigtig rolle i kategoriseringen af kemikalier, og i denne version er der implementeret opdateringer til 21 eksisterende profiler. Især Toxic hazard classification by Cramer-profilen er blevet forbedret.

Forbedringer af den metaboliske simulator: Der er foretaget ændringer af flere metaboliske simulatorer, herunder simulatorerne for in vivo-rottemetabolisme og rottelever S9-metabolisme.

Udvidede funktioner for kategoridefinition: Der er tilføjet nye funktioner til afsnittet om kategoridefinition, så brugerne kan definere kategorier og yderligere forfine de indsamlede analoger gennem underkategorisering baseret på brugerdefinerede og parametriske kriterier.

Opdatering af plug-ins: Der er foretaget opdateringer af de plug-ins, der er tilgængelige i Toolboxen, herunder QSAR-applikationerne KATE og VEGA samt ECHA PBT-profiler.

Forbedrede rapporteringsfunktioner: Rapporteringsfunktionerne er blevet forbedret med opdateringer, så de stemmer bedre overens med OECD's QAF-vejledning. Der er desuden tilføjet forbedringer med henblik på en mere strømlinet og fokuseret dokumentation.

Få flere oplysninger eller kontakt til vores QSAR-team:

Ehab Mustafa
ehmu@remove-this.dhigroup.remove-this.com