Den hidtidige ADI-værdi på 5 mg/kg legemsvægt blev fastsat tilbage i 1995. Ved blandt andet at granske studier og undersøgelser foretaget mellem 1994 og februar 2024 har EFSA’s Panel for Fødevaretilsætningsstoffer og Smagsstoffer fastsat en ny ADI-værdi til 9 mg/kg lgv, som gælder for alle aldersgruppe og ikke giver anledning til bekymringer for sundheden. Se hele EFSA-rapporten her: Re-evaluation of saccharin and its sodium, potassium and calcium salts (E 954) as food additives
Den nye ADI omfatter foruden saccharin (E 954) også dens natrium, kalium samt kalciumsalte.
Den højere ADI-værdi fremkommer, efter at fremstillingsmetoden er begrænset til den såkaldte Remsen-Fahlberg-proces, hvilket er den kemiske proces for fremstilling af saccharin.
Du kan få mere at vide om tilsætningsstoffer i fødevarer hos:
Helle Buchardt Boyd
hbb@ dhigroup. com
Tel +45 4516 9097