Siden den seneste vurdering af bisphenol A (BPA) i 2015 har den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, gennemgået et stort antal videnskabelige artikler og over 800 nye studier af stoffet. Især BPA’s påvirkning af immunforsvaret vækker bekymring, da det kan have indflydelse på autoimmune sygdomme som fx sklerose, psoriasis og leddegigt.
Ny grænseværdi
Den nye grænseværdi er 0,2 nanogram TDI (tolerabelt dagligt indtag) pr. kg kropsvægt, hvor den tidligere var på 4 mikrogram (4.000 nanogram).
BPA findes blandt andet i fødevareemballager, konservesdåser, vandbeholdere og drikkedunke af plast.
Se hele rapporten Re‐evaluation of the risks to public health related to the presence of bisphenol A (BPA) in foodstuffs
Det er nu op til EU-Kommissionen og repræsentanter for medlemsstaterne at fastsætte grænser for, hvor meget BPA der må migrere fra fødevareemballager til føde- og drikkevarer.
Hvis du vil vide mere om BPA og andre bisphenoler i fødevareemballage, kontakt:
Helle Buchardt Boyd
hbb@dhigroup.com
Tel +45 4516 9097
Relaterede nyheder
Bisphenol migrerer fra etikker og dåser til fødevarer
Artikel fraTænk Bisphenoler er udbredte i dåser.