Ny EU-udtalelse om aluminium i antiperspiranter

EU’s Videnskabelige Komite for Forbrugersikkerhed (SCCS) har vurderet sikkerheden ved at bruge aluminium i kosmetikprodukter og givet deres anbefaling for sikre koncentrationer i antiperspiranter.

Aluminium og aluminiumsforbindelser anvendes i mange hverdagskosmetikprodukter som fx læbestift, tandpasta og antiperspiranter. SCCS har vurderet hverdagskosmetikprodukter og især antiperspiranter. Forbrugere eksponeres også for aluminium fra fødevarer og andre kilder, men disse kilder er ikke medtaget i SCCS’ vurdering.

SCCS seneste udtalelse om aluminium (Opinion on the safety of Aluminium in cosmetic products (Submission II)) blev offentliggjort i oktober måned. På grundlag af de seneste data konkluderer SCCS, at brugen af aluminium i antiperspiranter er sikker ved følgende koncentrationer:

  • 6,25 % i antiperspiranter, der ikke er i sprayform
  • 10,60 % i antiperspiranter i sprayform

Desuden konkluderer SCCS, at den systemiske eksponering for aluminium fra daglig brug af kosmetikprodukter ikke bidrager væsentligt til den systemiske belastning af kroppen fra andre aluminiumkilder.

SCCS’s udtalelse om sikkerheden ved aluminium i kosmetikprodukter er åben for kommentarer frem til den 17. februar 2020.

Få mere at vide om aluminium i fødevarer og kosmetikprodukter hos:

Helle Buchardt Boyd   
hbb@remove-this.dhigroup.remove-this.com
Tel +45 4516 9097