Fire lande implementerer GHS 7

Australien, New Zealand, Canada og USA er i færd med at implementere GHS-revision 7 fra 2017. Få et overblik over overgangsperioder og link til de foreslåede ændringer.

Australien
Australien vedtog GHS 7 den 1. januar 2021. Importører og producenter har to år - indtil den 31. december 2022 - til at tilpasse klassificeringer, mærkninger og sikkerhedsdatablade til GHS 7.
Læs mere: GHS 7 - transition | Safe Work Australia

New Zealand
Fra den 30. april 2021 har New Zealand indført GHS 7 som standard for klassificering af kemikalier. Virksomheder skal opdatere fareklassificeringer, mærkninger og sikkerhedsdatablade for kemikalier (importerede eller fremstillet i landet) inden den 30. april 2025, hvor overgangsperioden fra den tidligere udgave af loven Hazardous Substances and New Organisms (HSNO) udløber.
Environmental Protection Authority anbefaler, at virksomheder indfører de nye regler så hurtigt som muligt.
Læs mere: New Zealand’s hazard classification system | EPA

Canada og USA
Både Canada og USA er i gang med at ændre de nuværende regler om farekommunikation for kemikalier til implementering af GHS 7. I øjeblikket følger begge lande GHS-revision 3 udgivet i 2009.
I december 2020 offentliggjorde Canada ændringer af henholdsvis bestemmelser om farlige produkter og loven om farlige produkter for at bringe dem i overensstemmelse med GHS 7 og opfordrede interessenter til at kommentere de foreslåede regler.

Se de foreslåede ændringer til bestemmelserne om farlige produkter og bilag 2 vedrørende loven om farlige produkter her:
Canada Gazette, Part 1, Volume 154, Number 51: Regulations Amending the Hazardous Products Regulations
Canada Gazette, Part 1, Volume 154, Number 51: Order Amending Schedule 2 to the Hazardous Products Act

I USA har det amerikanske arbejdsmiljøagentur (OSHA) udsendt en meddelelse om ændring af reguleringen Hazard Communication Standard (HCS) i februar 2021.

De foreslåede ændringer kan ses her: Federal Register: Hazard Communication Standard

Du kan holde dig opdateret om ændringer og implementering af GHS på vores gratis GHS Portal

Få også mere at vide om GHS hos:

Ilaria de Rosa Carstensen  
idc@remove-this.dhigroup.remove-this.com
Tel +45 4516 9369