Plastemballage kan genanvendes til fødevarer

Langt den meste plastemballage bliver brugt til fødevarekontakt. Det er muligt at genanvende plasten, så den fortsat kan bruges til fødevarer.

Langt den meste plastemballage bliver brugt til fødevarekontakt. Derfor er det god fornuft at forsøge at genanvende plasten, så den fortsat kan bruges til fødevarer og ikke blot ”downcycles” til andre formål.

Der er efterhånden flere eksempler på at plast genanvendes til fødevarekontakt. Vores fødevareekspert Helle Buchardt Boyd har skrevet en klumme om emnet, der har været bragt i Food Supply.  Her kommer hun også med gode råd om, hvad man skal overveje, når man vil genanvende emballage til fødevarer.

Læs klummen Ja, plastemballage kan godt genbruges til fødevarer

At genanvende emballageaffald af plast er ikke uden fare for problematiske stoffer. Vi kan hjælpe med at forudsige hvilke stoffer, der vil kunne vandre ind og ud af polymere plastmaterialer og har udviklet en model til at beregne, i hvor stort omfang specifikke stoffer vil migrere ud i fødevarer. Modellen kan også anvendes til at beregne migration til vand, lægemidler, kosmetik og miljø.

Vil du vide mere:

Helle Buchardt Boyd    
hbb@remove-this.dhigroup.remove-this.com