Lille risiko ved kemiske stoffer fra gamingudstyr

En undersøgelse af udstyr til gaming viser, at der ikke er nogen sundhedsrisiko forbundet med det elektroniske udstyr. Kun afgasning målt fra gamerstole kan udgøre en risiko.

Ved de meget populære gamingspil kommer brugerne i kontakt med blandt andet computere, skærme, tastaturer, mus, headsets og gamerstole. Alle typer udstyr afgasser kemikalier, som potentielt kan være en sundhedsrisiko. 

I undersøgelsen af gamingudstyr har Teknologisk Institut målt de stoffer, udstyret afgiver til indeklimaet, og DHI har vurderet risikoen for at blive eksponeret for stofferne. Målinger af indeklimaet er blevet foretaget både i private hjem, på skoler og på en netcafe. 

Gamerstole afgiver formaldehyd
Selv om det indkøbte udstyr afgiver en lang række kemiske stoffer til indeklimaet, var det kun gamerstole, der gav anledning til bekymring. Stolene afgav flest stoffer, bl.a. formaldehyd, som kan irritere øjne og luftveje. Stolene kan derfor udgøre en sundhedsrisiko ved indånding af de afgassede stoffer.

Se flere detaljer i rapporten Kortlægning og risikovurdering af kemikalier fra gaming udstyr

Lovgivning på vej
Der findes ikke danske sikkerhedskrav for afgasning af formaldehyd fra gamingstole, men der er nye EU-regler på vej med generelle grænseværdier for formaldehyd i forbrugerprodukter.

Få mere at vide om afgasning af kemiske stoffer hos:

Poul Bo Larsen   
pbl@dhigroup.com 
Tel +45 4516 9478